17 oktober 2017

Sklörbackens lufthamn hotas av nedläggning


Luftfarts- och undervattenstrafikverket meddelar idag sitt beslut i det uppslitande ärendet om vår lufthamns vara eller icke-vara. Beslutet lyder i sin helhet sålunda: 
Byn har länge varit bortskämd i att de äger exklusiv tillgång till en fullt utrustad flygplats inom bekvämt promenadavstånd från bebyggelsecentrum och matvaruaffärer. Andra byar i trakten har länge uttryckt avundsjuka gentemot Sklörbackens unikt privilegierade situation, vilket är förståeligt. Även vissa anställda inom Luftfarts- och undervattenstrafikverket har givit uttryck för känslor av den arten, vilket har lagt extra tyngd åt argumenten för nedläggelse. Vidare har Verket under lång tid irriterat sig på bruket av ordet "lufthamn" som ju länge varit ur bruk i andra delar av landet och ersatts av dem mer moderna (och välklingande) "flygplats". En ytterligare komplicerande faktor är att ingen reguljär flygtrafik har förekommit till eller från Sklörbackens lufthamn sedan den anlades 1942. Vårt beslut blir sålunda, i linje med ovan förda resonemang, men egentligen av andra - hemligstämplade - orsaker, att ledningen för lufthamnen beordras påbörja processen med att avveckla all verksamhet med omedelbar verkan.”
Byäldsterådets reaktion lät inte vänta på sig, och dess  anonyme ordförande uttryckte senare under dagen följande i en kommuniké: 
“Människorna äro fyllda till brädden av dårskap. När räkenskapens dag infaller (23 augusti år 2307) kommer agnarna sållas från vetet, liksom fåren från isbjörnsungarna och den milda daggmasken från den vredgade fjärilslarven. När den olycksaliga dag kommer då underhållet för landningsbanan upphör, var skall då framgent brännboll spelas?”
Lufthamnen har, som tidigare antytts, ingen verksamhet, och heller inga anställda, ej heller någon ledning att tala om. Därför kommer dagens beslut knappast att äga någon större påverkan på lufthamnens situation. Underhållet sköts sedan länge av oavlönade fabeldjur, som inte lyder under några mänskliga påbud, varken i den fysiska eller den fiktiva världen. Fabeldjuren har också lämnat ett uttalande i frågan, men det kan tyvärr inte återges här, då det skulle innebära en överträdelse av den av mänskligheten sedan länge vidmakthållna gränsen mellan verklighet och dikt.

Flasanytt håller en neutral linje i frågan. Vi har alltid tagit tåget.

Inga kommentarer: