01 juni 2017

De förhatliga böckerna II


Som alla andra människor skriver vi på böcker hela tiden. Vi har skrivit både fackböcker, romaner och  novellsamlingar genom åren. Vi skriver dock inte för publicering. Jo, vi skriver för publicering, men de publiceras i allmänhet inte. Under hösten 2016 var Flasanytt med på ett hörn när vår - nu nedlagda - huvudkonkurrent (Flasaportalen) gav ut två retrospektiva volymer bestående av noveller, faktatexter, kåserier, lyrik och debattinlägg. Böckerna som helhet är inte särskilt bra, men de delar som Flasanytt bidrar med höjer nivån så pass att de trots allt är värda sitt pris.

Portalen 2002-2016

En pretentiös sörja av studentikosa nonsenstexter, mossiga debattinlägg och patetisk naturlyrik. Undantaget är naturligtvis de texter som Flasanytts skribenter bidrar med. De återfinns i den senare halvan av boken. Resten kan med fördel makuleras.

Utgavs hösten 2016.

Köp boken här! 

Sex år av god ton på nätet

Osammanhängande debatter om ingenting särskilt, interna skämt, obegripliga och inaktuella syftningar på sedan länge bortglömda företeelser, och något enstaka guldkorn från medlemmar av Flasanytts redaktion.

Utgavs hösten 2016.

Köp boken här!


Under och över jord

I vilken författaren syr nya kläder till Sklörbacken. Byn blir därigenom större, äldre, vackrare och mer skrämmande. Men den existerar förstås inte.

Utgavs sommaren 2017.

Köp boken här!

Inga kommentarer: