08 mars 2024

Veckans yrke, Del 12: Lottomiljonär






Moebius Lundmark


Lottomiljonär


Många undrar hur vardagen ser ut för en Lottomiljonär. En som vet svaret är Moebius Lundmark. Verkligheten kan verka överraskande, men faktum är att han lever ett mycket enkelt liv. Äter en rudimentär frukost bestående av kaffe och lite torr sockerkaka, klär sig i slitna kläder som han köpt på Ganesha-hjälpen, och tar sig till arbetet till fots. Arbetsdagen börjar kl. 11.00 när Rogers Spel och Tobak slår upp portarna. Men redan innan dess har Moebius varit flitig och samlat tomglas runt centrum. På ett par timmar får han ihop tillräckligt för att köpa en Lottokupong. 

Moebius har inget system, utan improviserar fram en rad på ett spontant och lekfullt sätt, ofta i samspråk med andra stamkunder i spelbutiken. Han är hoppfull, ja nästan helt säker på att dagens rad kommer att slå in och inbringa den så hett åstundade miljonen. Moebius kostar på sig att fira den förestående vinsten genom att köpa en liten påse blandat smågodis för de slantar som blev över från morgonens pantinsamling. 

Han har arbetat som Lottomiljonär i 35 år, och har upplevt både med- och motgångar. En gång vann han flera hundra kronor, men för det mesta åker kupongen i papperskorgen efter veckans dragning. Snart händer det dock, det vet han. Snart är det hans siffror som står på bollarna, och han kan äntligen påbörja nästa fas i karriären som Lottomiljonär. Den som miljonär.


Inga kommentarer: